Важливі зміни з нашим додатком Maxus Smart

На жаль, вхідні телефонні лінії пошкоджені, для зв'язку - залиште свій номер через форму "Зворотний дзвінок" і ми Вам передзвонимо

Як вибрати світлодіодну (LED) лампу? Інструкція до застосування

14. 11. 2016

Тема даної публікації для багатьох зараз дуже актуальна, світлодіодні лампи набувають все більшої популярності, їх переваги очевидні – це енергоефективність і довговічність, адже вони можуть служити 20 000 і більше годин!

Експерти Компанії MAXUS IC зібрали для Вас всю необхідну інформацію, яка покликана допомогти в процесі вивчення і занурення в світ технологій LED-освітлення.

Є кілька основних параметрів при виборі LED джерела світла. Розглянемо кожен з них більш детально.

Отже:
Як вибрати світлодіодну лампочку? На які параметри варто звернути увагу?

Перше з чого необхідно почати – це визначення необхідного цоколя лампи:
Цоколь – це та частина лампочки, яка вкручується в патрон світильника.

Рисунок 1.1.

Другим важливим параметром лампи є – напруга (220V або 12V).
Для коректної роботи нам необхідно розуміти, під яку напругу нам необхідна світлодіодна лампочка.

Потужність світлодіодної лампи вимірюється в ватах (Вт., або ж W):
В даному випадку, це саме той параметр споживання електроенергії, за який ми платимо гроші при оплаті комунальних послуг щомісячно.

Як правило, загальноприйнято підбирати аналоги до традиційних лампочок розжарювання.

Для Вашої зручності наведена орієнтовна таблиця співвідношень:

Рисунок 1.2.

Колірна температура:

Для визначення кольору освітлення використовується поняття колірна температура світла, яка вимірюється в градусах Кельвіна. Чим менше число, тим тепліше (жовтіше) світло. Звичайна лампа розжарювання має світлова температура 2 700 – 3 500K. Холодне біле світло має температуру 5500 – 6500К.

Рисунок 1.3.

У LED-ламп світлова температура розподіляється наступним чином: теплий – 3000К, нейтрально-білий – 4000 - 4100К, холодне світло - 5000К і вище.
Цей параметр важливий для нашого комфорту і затишку.

Найбільш комфортним для житлових приміщень є тепле світло – 3000К.

Для офісних, робочих приміщень рекомендується використання нейтральної денної колірної температури 4000-5000К.

Світловий потік (вимірюється в люменах (Лм або lm)) – це кількість світла що випромінюється лампою або світильником.

Звичайно, великим плюсом світлодіодних ламп є низьке енергоспоживання й при цьому великий світловий потік. Однак купуючи LED-лампу, важливо розуміти, що яскравість або, правильніше, світловий потік світлодіодів, визначається трохи по-іншому.

Світлодіодні лампи характеризуються світловим потоком, що вимірюється в люменах (лм), і саме на це число рекомендується звертати увагу при покупці led-ламп.

Нижче наведена таблиця, що показує залежність між світловим потоком і енергоспоживанням лампочки розжарювання та світлодіодної лампи.

Рисунок 1.4.

Даний параметр є найбільш важливим при виборі джерел світла, чим більше значення він має, тим світліше в приміщенні. Це параметр відповідає за рівень освітленості в приміщенні. Він дуже важливий для гігієни зору і впливає на працездатність всього організму людини. При низькому рівні освітлення висока ймовірність швидкого стомлення очей.

Форм-фактор – це параметр, що характеризує зовнішній вигляд і габаритні розміри лампи, який дуже важливий для сприйняття продукту.

Рисунок 1.5.

Бренд світлодіодної лампи – це критерій якості продукції.

Бренд MAXUS LED є провідною торговою маркою на ринку енергозберігаючих джерел світла України. Головна перевага бренду – максимальна надійність світлотехніки, що дозволяє споживачам на тривалий час забути про пошук, покупку й заміну ламп і світильників. Зокрема, всі лампи та світильники бренду оснащені, розробленими спеціально для високонадійної світлотехніки, інноваційними IC-драйверами, які захищають світлодіоди і електроніку від перепадів напруги в діапазоні до 160-260В, забезпечують оптимальний температурний режим роботи світлодіодів і усувають пульсацію світла.

Вбудований ЕМС-фільтр з конденсатором що усуває завади, забезпечує електромагнітну сумісність ламп і світильників з побутовою електронікою, в тому числі – з вимикачами, що мають підсвічування. Додаткова надійність продукції MAXUS LED забезпечена її адаптацією до специфіки українських електромереж.

Застосування в лампах і світильниках спеціальних матеріалів та інноваційних технологій розсіювання тепла дозволяє забезпечити їх безпечну температуру нагрівання, яка не перевищує 80°С, а унікальні ширококутні розсіювачі MAXUS LED створюють рівномірне освітлення без зон надмірного освітлення та півтіней.

Гарантія на світлодіодні лампи – 2 роки, 3 роки або 5 років.

Дані параметри дозволяють дуже швидко й якісно підібрати потрібне вам джерело світла.

Щоб задати питання, будь ласка, зв'яжіться з менеджером Call-центру зручним для Вас способом.

Телефони:

  • Загальнонаціональний: (0-800) 50-34-56
  • Харків: (057) 729-81-17
  • МТС: (050) 589-99-77
  • Київстар: (067) 589-99-77
  • Life: (063) 589-99-77

Skype (голосовий зв'язок): maxus-ukraine

Е-mails: [email protected]

Call-центр працює з 9:00 до 18:00, по буднях.