Важливі зміни з нашим додатком Maxus Smart

На жаль, вхідні телефонні лінії пошкоджені, для зв'язку - залиште свій номер через форму "Зворотний дзвінок" і ми Вам передзвонимо

Набір «Дача під контролем» від Maxus Smart – надійний захист будинку

11. 03. 2020

Власники приватних будинків і літніх дач добре знають, як складно забезпечити захист і безпеку своєї власності. Міцні двері, високий паркан і надійні замки – це обов'язкові, проте не єдині способи захистити своє житло. Як за допомогою smart-технологій можна забезпечити його безпеку? Як зробити так, щоб заміська дача взимку зустрічала своїх власників теплом і при цьому не переплачувати за опалення? Нова стаття нашого блогу розповідає про це.

Розширений комплект пристроїв для безпеки будинку від Maxus Smart

Набір приладів «Дача під контролем» від Maxus Smart можна використовувати як для забезпечення безпеки заміського будинку чи літньої дачі, які використовуються для сезонного відпочинку, так і звичайного приватного будинку, господарі якого живуть у ньому постійно.

Пристрої, що входять до набору, дають можливість контролювати обстановку зовні та всередині будівлі, відкриття/закриття дверей і вікон, вологість і температуру повітря в будинку. Крім того, прилади допомагають підтримувати опалювальну систему будівлі в працездатному стані та оптимізують витрати на комунальні послуги. До набору входять 6 пристроїв:

Комплект Дача під контролем

Як організовано роботу та взаємодію приладів у системі

Основне завдання цього набору пристроїв – забезпечити безпеку будівлі від зовнішніх небезпек: крадіжки, підпалу чи інших способів псування майна. Налаштуйте сценарії реагування на виявлений камерою рух, наприклад, увімкнення світла – це відлякне зловмисників.

Додаткова функція комплекту – захист опалювальної системи будівлі від замерзання та надання користувачеві можливості керувати нею дистанційно. Ввімкніть опалення через мобільний додаток, щоб узимку до вашого приїзду дача прогрілася й зустріла вас затишним теплом.

Контроль зовнішнього простору

Завдання зовнішньої IP-камери – забезпечити охоронне спостереження за територією вашої ділянки. Зафіксувавши рух або звук, пристрій відправить повідомлення та через WiFi транслює зображення до вашого смартфона.

Камера захищена від пилу та вологи (IP54) і може працювати при температурі від -20˚С до +45˚С. Користувач може дистанційно керувати положенням об'єктива в горизонтальній і вертикальній площині. Завдяки вбудованому інфрачервоному світлодіоду пристрій здійснює зйомку й у темний час доби, ефективний діапазон нічного бачення – до 10 метрів.

Контроль внутрішнього простору

Внутрішня IP-камера контролює простір у приміщенні. Виявивши рух або звук, пристрій через WiFi надішле повідомлення на смартфон власника.

Положенням об'єктива камери можна дистанційно керувати в горизонтальній і вертикальній площині. Вбудований інфрачервоний світлодіод дозволяє здійснювати зйомку в темний час доби, з ефективним діапазоном до 7 метрів.

Датчик відкриття складається з двох елементів, один з яких встановлюється на рухому частину вікна чи дверей, а інший закріплюється на дверній або віконній рамі. Відкриття чи закриття дверей викликає спрацьовування датчика, він посилає сигнал ZigBee-контролеру, а той надсилає повідомлення користувачеві.

Контроль опалювальної системи та імітація присутності

Розумна розетка може використовуватися для імітації присутності людей у будинку, якщо підключити через неї настільну лампу чи торшер і включати їх дистанційно.

Порада: Використовуйте декілька розумних розеток, це розширює можливості домашньої автоматизації. Ви зможете налаштувати сценарії взаємодії пристроїв, контролювати енергоспоживання підключених приладів і дистанційно керувати їхньою роботою.

Мобільний додаток Maxus Smart може отримувати з інтернету інформацію щодо поточних погодних умов. Завдяки цьому можна створити сценарії автоматичного керування роботою обігрівача, підключеного через смарт-розетку.

Крім того, для створення сценаріїв домашньої автоматизації можуть використовуватися показники, зафіксовані датчиком вологості та температури повітря. Перед поїздкою на дачу в холодну пору року варто завчасно вивести опалювальну систему з «економ-режиму», щоб до моменту приїзду господарів будівля як слід прогрілася.

Оптимальний рівень контролю та захисту

Розширений набір пристроїв «Дача під контролем» від Maxus Smart містить по одному приладу кожного типу. Проте, якщо будинок та подвір’я мають велику площу, є сенс встановити кілька камер і датчиків відкриття дверей/вікон, аби забезпечити повне покриття всієї області спостереження.

Для організації найкращого рівня безпеки, ми рекомендуємо звернутися за консультацією до фахівців Maxus Smart. Наша сервіс-служба не лише надасть інформацію щодо оптимальної кількості пристроїв кожного типу, але, за необхідності, проведе інсталяцію та налаштування системи розумного дому.

Довірте безпеку вашого будинку Maxus Smart та насолоджуйтесь кожною миттю життя!