Важливі зміни з нашим додатком Maxus Smart

На жаль, вхідні телефонні лінії пошкоджені, для зв'язку - залиште свій номер через форму "Зворотний дзвінок" і ми Вам передзвонимо

Настільна лампа для школяра. Вибираємо правильний світильник для дитини

17. 07. 2018

Від настільної лампи, яку ви купите школяру, залежить багато чого: від здоров'я і безпеки дитини до його інтересу до навчання, творчості чи хобі. Тому вибору моделі варто приділити увагу. У статті відповідаємо на питання, які турбують батьків, і допомагаємо знайти правильну настільну лампу для учня.

DL7-9W-BL — сучасне рішення для робочого столу хлопчиків і дівчаток шкільного віку

Чому потрібен хороший світильник?

Це джерело допоможе не тільки виконувати домашні завдання, а й малювати або моделювати, читати книги або журнали, працювати за комп'ютером і вирішувати багато інших завдань. В середньому школяр буде проводити в його світлі від 2 до 5 годин майже кожен день протягом декількох років. Щоб весь цей час дитина була в безпеці і займалася з комфортом, важливо вибрати правильний світильник.

Гарна настільна лампа

  • збереже зір і поставу;
  • створить зручні умови для різних занять;
  • допоможе займатися продуктивно і з задоволенням.

Які бувають настільні світильники?

Настільна лампа MAXUS 1-DKL-001-02, яку офтальмологи рекомендували для використання дітьми

Декоративні та функціональні моделі

До перших відносять інтер'єрну світлотехніку. Швидше за все, у вас в дитячій вже є така лампа, наприклад, у формі квітки або казкового героя. Але, незважаючи на цікавий дизайн, її краще відставити убік. Адже складна форма буде відволікати дитину від занять. Крім того, такі моделі часто створюють фігурні тіні і не дозволяють налаштовувати освітлення за робочим столом.

Школяру варто купити «дорослу» настільну лампу. Функціональний світильник може виглядати не так цікаво, але він створить комфортне для навчання світло і подбає про зір і поставу школяра.

Зі змінними або вбудованими джерелами світла

Настільні моделі ділять на традиційні, в які потрібно встановлювати лампи, і рішення з вбудованими світлодіодними модулями. Розглянемо переваги і недоліки кожного з них

Звичайні настільні моделі являють собою світильники, в які можна вкрутити лампу розжарювання, «економку» або сучасне LED-джерело. У цій категорії багато базових моделей з невисокою ціною.

Але такі настільні світильники часто не мають корисних функцій: плавного сенсорного управління яскравістю і колірною температурою, акумулятора для автономної роботи і т. п. А після покупки батькам доведеться витрачати час на вибір лампи, яка має відповідну яскравість і відтінок променів.

Світильники з вбудованими LED-модулями повністю готові до роботи, тому що в них вже інтегровані світлодіоди. Джерело вбудовується виробником і проходить лабораторний контроль якості, а значить, створює правильне освітлення.

Більшість цих моделей навіть базового рівня дозволяють гнучко управляти яскравістю і відтінком світла, мають додаткові корисні функції. Такі лампи більше подобаються школярам, тому що виглядають сучасно. При цьому вони надійні і можуть працювати без заміни ламп протягом декількох років.

Як вибрати правильний настільний світильник? Ключові характеристики і нюанси

Модель Intelite DL2 black зі зручним для зору світлом і відповідним функціоналом

Якість освітлення і безпека

Головне, щоб світильник був безпечним і сприяв продуктивній роботі. Тому в традиційні моделі краще не встановлювати лампи розжарювання. Вони сильно гріються і можуть обпекти при контакті, а також б'ються на гострі осколки. Ці джерела дають світло теплого спектру, який знижує концентрацію уваги.

«Економка» - не найкраще рішення для дитячої. Вони містять ртуть та інші шкідливі речовини, можуть розбитися при необережному поводженні.

Оптимальним вибором з точки зору якості і безпеки для робочого столу школяра буде LED-освітлення. Можна вибрати традиційний світильник зі світлодіодною лампою або модель з вбудованим модулем. При цьому важливо знайти джерело світла, яке:

  • не пульсує;
  • рівномірно освітлює поверхню без яскравих і темних зон;
  • правильно передає відтінки;
  • має світлодіоди з тривалим ресурсом роботи.

Матове світло. Настільний світильник з вбудованими світлодіодами повинен мати розсіювач, який рівномірно розподіляє промені і захищає від відблисків. Лампу варто купити матову з тих же причин.

Плафон

Щоб захистити зір від зайвого навантаження, правильно виберіть плафон. Він повинен бути досить широким і висвітлювати всю робочу поверхню, але в той же час захищати від попадання прямих променів в очі. Для столу школяра не підійдуть моделі, що створюють тіні, або з напівпрозорими абажурами.

Сила світла

На робочому місці учня потрібно джерело, максимальна яскравість якого знаходиться в діапазоні від 270 до 540 лм. Якщо інтенсивність світла буде менше або більше, то очі швидше втомляться.

Порада. Не забувайте, що ввечері в кімнаті, де дитина займається, повинен бути включений не тільки настільний світильник, а й загальне світло.

Регульована яскравість

Школярі вчаться в різних умовах: ввечері, вранці, в похмурі дні. Крім того, зазвичай вони вирішують завдання, які вимагають різного рівня освітленості (креслення і робота з дрібними деталями - більш яскравого, ліплення - меншої інтенсивності). Тому важливо, щоб яскравість легко адаптувалася до навколишнього освітлення і потребам дитини.

Найзручніший варіант управління яскравістю - сенсор. З його допомогою можна налаштувати світло максимально точно.

Висока і гнучка ніжка

Настільна лампа повинна бути досить високою - від 30-40 см. Це дозволить висвітлити не тільки книгу, а й лист для малювання великого формату, монітор комп'ютера і адаптувати освітлення для інших завдань.

Важливо, щоб напрямок світла можна було міняти. Це захистить дитину від попадання прямих променів в очі при різній діяльності, а також допоможе адаптувати світло до творчості і іншим заняттям.

Ергономіка

Якщо школяреві буде незручно налаштовувати лампу, швидше за все, він не встановить оптимальне світло для занять. Це призведе до зайвого навантаження на зір і нервову систему. Тому перед покупкою переконайтеся, що дитина зможе без зусиль управляти світильником.

Ергономічні моделі мають:

  • сенсорне управління для точного підстроювання;
  • гнучку ніжку, вона повинна легко фіксуватися в різних положеннях;
  • корпус з матеріалу, які приємний при контакті зі шкірою;
  • кнопку включення-виключення на корпусі. Вона підвищить не тільки зручність, але і безпеку. Дитині не потрібно буде постійно користуватися розеткою.

Стійкість

Школярі будь-якого віку багато рухаються і грають, а іноді - занадто захоплюються і стають неуважними. Тому важливо, щоб світильник на робочому столі був стійким. Це захистить від випадкових падінь.

Хорошим рішенням є лампи з великою і важкою основою. Також можна вибрати світильник зі штативом, який кріпиться на столі. Але в цьому випадку дитина не зможе використовувати лампу як нічник, а також для читання та інших занять поза робочим столом.

Колір корпусу

Колір корпусу повинен бути таким, щоб школяр не відволікався від основної діяльності. Можна вибрати чорний, білий, сірий, золотий і інші спокійні тони. Віддайте перевагу матовому матеріалу, тому що глянцеві поверхні створюють відблиски.

Настільна модель DL3–6W-WT, яку можна використовувати не тільки на робочому столі, але і як нічник

Кольорова температура

Вчені вже довели, що відтінок освітлення впливає на продуктивність. Тому сучасні батьки вибирають для дітей настільні лампи з функцією контролю над колірною температурою. Холодне світло допоможе дитині впоратися зі складними завданнями, денний - підійде для звичайних справ, а теплий - буде сприяти підготовці до сну.

Якщо фінансової можливості вибрати таку лампу немає, зупиніться на нейтральному денному тоні. Він підходить для будь-якої діяльності.

Думка офтальмологів

Щоб бути впевненим у безпеці освітлення, придбайте модель, яка схвалена лікарями.

Як вибрати кращу настільну лампу?

Якщо світильник відповідає всім критеріям, які зазначені вище, ви добре подбали про школяра. А якщо є можливість забезпечити учневі максимум зручності, зверніть увагу на кілька деталей.

Сучасна настільна лампа не тільки створить необхідні умови для занять, а й викличе інтерес дитини і допоможе вчитися із задоволенням. Така модель - відмінний подарунок до початку або закінчення навчального року, а також інших свят.

Смарт-лампа для школяра DL7–9W-WT з регульованою колірною температурою і Bluetooth-колонкою

Акумулятор

Вбудований блок живлення робить настільне джерело світла зручніше. З такою лампою можна читати в кріслі, малювати влітку на веранді або у дворі, а також займатися в інших місцях, де немає розеток. При необхідності її можна буде взяти з собою до бабусі або в подорож.

Зарядка через USB

Ця функція дозволить використовувати лампу, якщо поруч немає розетки. Адже її можна буде підключити до ноутбука або комп'ютера. Крім того, такий варіант зарядки допоможе позбутися від зайвих проводів під столом.

Smart-функції

Сьогодні навіть першокласники, не кажучи про підлітків, активно користуються смартфонами, планшетами та іншими гаджетами. А значить, їм сподобається лампа, від якої можна зарядити техніку.

Щоб зробити життя дитини ще комфортніше, виберіть світильник з вбудованою колонкою. З ним школяр зможе займатися творчістю під улюблені треки і засипати в затишному теплому світлі лампи під розслаблюючі мелодії.

Індивідуальні потреби

Перед покупкою подумайте самі і поговоріть з дитиною, можливо, у вас з'являться додаткові вимоги. Наприклад, учневі, який захоплюється моделюванням великих об'єктів або малює на папері великого формату, корисна лампа з більш високою ніжкою і т. п.

Відеоогляд лампи для школярів від юного власника

Як вибрати світильники без суперечок з дитиною?

Школярі - вже не малюки, тому вибирати лампу краще разом з дитиною. Дітям цього віку важливо самим приймати рішення і брати участь в процесі. Звичайно, думки батьків і дітей про те, яка лампа краще, можуть не збігтися. Щоб уникнути сварок, можна використовувати такий спосіб.

Попередньо виберіть в інтернет-магазині кілька світильників, які відповідають основним параметрам і сімейному бюджету. І запропонуйте школяреві знайти серед них модель, яка більше подобається. Так дитина буде відчувати, що його думка важлива, а ви зможете купити правильний світильник.

 

На цьому ми завершуємо статтю, тому що розповіли про всі нюанси вибору настільної лампи для школяра. Якщо вам важливо дізнатися про те, як правильно розташувати світильник на столі, прочитайте про це в попередньому матеріалі.

Залишилися питання? Задайте їх в коментарях або зателефонуйте нашим консультантам. Купити хорошу настільну лампу для першокласників, підлітків або старших школярів можна в каталозі магазина MAXUS. У нас є сучасні світлодіодні лампи, які отримали схвалення офтальмологів, і стильні моделі з якісним світлом і smart-функціями від Intelite.

Вибрати і замовити світлотехніку можна в будь-який час, після цього наші консультанти зв'яжуться з вами, щоб оформити замовлення. Ми піклуємося про покупців, тому пропонуємо зручну доставку «Нової поштою», різні варіанти оплати і гарантію на вироби.

Підписуйтесь на сторінку MAXUS в Facebook, щоб не пропускати цікавих акцій та знижок на настільні лампи і іншу світлотехніку.